Welcome
Welcome to <strong>Akademija uspeha</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

kako se tumace snovi?

kako se tumace snovi?

Postby retroactive on Thu Jun 07, 2007 7:14 pm

da li postoji neki opšti princip u tumačenju snova?
čega se tačno treba držati u tumačenju sna, da li postoje neki delovi sna koji su bitniji od ostalih?

ako već sam sadržaj sna ne odražava istinu, da li postoji nešto realno u snovima :?:

da li uopšte možeš da tumačiš san ako ne poznaješ osobu koja priča svoj san? :?: :?: :?:
retroactive

Postby retroactive on Thu Jun 21, 2007 7:10 am

shta...niko?
zar je tako komplikovano pitanje?
evo josh jednog...mozzda na ovo neko odgovori:

shta ako sanjash isti san vishe puta? shta da radis sa tim? koliko ozbiljna mozze da bude poruka koju ti san shalje? da li je mogucje da poruka uopshte nije ozbiljna i da nema znacenje, nego si se sam istripovao shto si sanjao neki san, pa razmisljao o njemu, pa ga onda sanjao josh jednom, pa ti je to zaizgledalo chudno i pocheo si da josh vishe razmishljash o tome, a onda pod presijom nastavio jos nekoliko noci za redom da sanjash isti san.....da li je to onda uzasno znachajna poruka koju ti shalje nesvesno...ili si ti jednostavno previshe razmishljao o tome tokom dana, pa ti se pretochilo to u san....?

hajde...neki odgovor
retroactive

Postby tina on Sat Feb 28, 2009 11:18 pm

cudi me da neko ovde, od psihologa nije pokusao da odgovori

ja sam na forumu od skoro..zao mi je sto je zamro,pa nema novih poruka

za retroaktivnog ako cita ovo..na osnovu sopstvenog iskustva mogu reci da snovi itekako mogu da oslikaju nasu realnost..vrlo cesto ono sto potiskujemo,nesto sto je u nasoj podsvesti
..snovi mogu biti i predskazujuci..pa sad ko ima srece da mu ga neko strucan i odgovoran protumaci na vreme..to je dobro
ali kad taj neko pogresi ili se mnogo ne udubi u to,,sta onda
ostaje da zalimo do veka za protraceno poverenje

ja sam imala san u kome se moze pretpostaviti da se radi o iznenadnoj smrti. bliske osobe..ali posto psihoanaliticar kome sam se obratila nije pridao pravi znacaj.. nije mi ni skrenuo paznju na nesto slicno .. :cry: ja sam vremenom sebe ubedjivala kako verovatno nije to sto ja mislim
a san se obistinio

e da mi je ova pamet a ono vreme sebe bih slusala
sad je kasno :cry:
tina

Postby nesazmaj on Sun Mar 01, 2009 10:56 am

Pitanje je da li je vaš san bio predskazanje, ili ste, nesvesno, osećali neke signale, prepoznavali da nešto nije u redu, a plašili se da to prevedete u svesnu misao.
Čini mi se kao da vas to grize, da ste nešto mogli da predupredite, sprečite, ali da niste...Ne mučite sebe time.
nesazmaj

Return to Život