Welcome
Welcome to <strong>Akademija uspeha</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Muška i ženska percepcija

Muška i ženska percepcija

Postby nesazmaj on Thu May 03, 2007 7:38 pm

Muškarci i žene doživljavaju i tumače stvarnost na različite načine. Njihova fiziologija u velikoj meri boji filter naočara kroz koji vide svet.
Žene i muškarci različito opažaju i doživljavaju iste stvari. I one i oni misle da su u pravu, i često se žestoko svađaju oko toga ko je u pravu, da li su bolje ženske ili muške "naočare" za gledanje na stvarnost.
Da li se to i vama dešava u vezi? Da vi i vaš partner drugačije tumačite isti događaj? Ako imate, dajte neki primer. Ne da bismo videli ko je u pravu, već da malo bolje upoznamo te tipične razlike.

Kad ja, na primer, zaboravim da kupim nešto u samoposluzi što mi je žena rekla, ona to tumači kao moju agresiju prema njoj, nije mi stalo do kuće i porodice dovoljno, "pa mi je mozak na drugoj strani". U mom doživljaju je to glupost. Samoposluga je rutinska stvar koju obavljam "bez mozga", po navici kupujući ono što obično kupujem, a za to vreme smišljam neke poslovne aktivnosti za taj dan, jer od toga zarađujem i hranim tu istu porodicu "do koje mi nije stalo"-prema njenom tumačenju moje rasejanosti.
nesazmaj

Return to Ljubav,brak,odnosi...