Muškarci i žene doživljavaju i tumače stvarnost na različite načine. Njihova fiziologija u velikoj meri boji filter naočara kroz koji vide svet.
Žene i muškarci različito opažaju i doživljavaju iste stvari. I one i oni misle da su u pravu, i često se žestoko svađaju oko toga ko je u pravu, da li su bolje ženske ili muške "naočare" za gledanje na stvarnost.
Da li se to i vama dešava u vezi? Da vi i vaš partner drugačije tumačite isti događaj? Ako imate, dajte neki primer. Ne da bismo videli ko je u pravu, već da malo bolje upoznamo te tipične razlike.
Kad ja, na primer, zaboravim da kupim nešto u samoposluzi što mi je žena rekla, ona to tumači kao moju agresiju prema njoj, nije mi stalo do kuće i porodice dovoljno, "pa mi je mozak na drugoj strani". U mom doživljaju je to glupost. Samoposluga je rutinska stvar koju obavljam "bez mozga", po navici kupujući ono što obično kupujem, a za to vreme smišljam neke poslovne aktivnosti za taj dan, jer od toga zarađujem i hranim tu istu porodicu "do koje mi nije stalo"-prema njenom tumačenju moje rasejanosti.