Welcome
Welcome to <strong>Akademija uspeha</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

živeti ili životariti?

Da li je moguće živeti ispunjen život u Srbiji?

da
5
83%
ne
1
17%

Total votes : 6

živeti ili životariti?

Postby nesazmaj on Wed Apr 25, 2007 1:30 pm

Živeti ili životariti?
Kako si? «Srednje žalosno”. Da li je to nužnost?

Šta obično odgovarate ljudima kada vas pitaju: «Kako si, kako živiš, kako ti ide u životu?». Osim onog kurtoaznog: «Dobro, hvala na pitanju, kako si ti...», šta odgovorite, a da to nije čista kurtoazija, da odražava vaše osećanje sopstvenog života. Mi najčešće čujemo odgovore kao što su: «Taljigam nekako», «Gura se nekako...» «Onako kako mora...», «Životarim, kao i svi ostali...», «Srednje žalosno», «Da je bolje, ne bi valjalo...». Omladina ispod 20 godina je, po nihovim rečima «super», ili «kulira» ili se pak «zeza» ili «zvrndači» i «bleji» ili se «smara». Da li većina ljudi u Srbiji ima doživljaj da živi, ili da životari? Da li živite ili životarite?Da li je moguće živeti ispunjen život u Srbiji? Kako?
nesazmaj

Postby Annabella on Wed Apr 25, 2007 10:58 pm

Moje je skromno misljenje da je svuda i uvek moguce ziveti, a ne zivotariti. U bilo kojoj zemlji, bilo kad i bilo gde. Treba samo znati kako. Svet je onakav kakvim ga vidimo.
A cilj je nauciti kako gledati na svet, a da nam taj pogled omoguci da zivimo a ne da zivotarimo. Hajde da zajedno naucimo kako…
Annabella
Site Admin

Postby jeja on Thu Apr 26, 2007 12:06 pm

naravno da je mogucje, bilo kad i bilo gde.. samo treba izabrati :)

nije problem u zivotu i zivotarenju, problem je u inertnosti & pasivnosti.. tako da pre mislim da je pitanje motivacije.. i hrabrosti da se krene u ispunjavanje snova.. volje za rizik, grande rizik, ali koji cje u jednom trenutku doneti i ogromne darove..

vere u sebe.

dopustiti si da budes najbolji u onome sto volis :)
jeja

smisao?!

Postby foxy on Thu May 17, 2007 1:42 pm

pronaci ljubav u sitnom zivotu,pronaci Boga u necijoj maloj paznji,osetiti neznost samoce i harmoniju usamljenosti(biti sam sebi dovoljan),voleti smeh ali ne plasiti se ni od suza....ne bojati se smrti i starosti i nikada,nikada se ne odreci sopstvenih ideala i slobode zarad drugih ljudi.... :wink: licno volim zivot ali cesto ne volim da ga zivim...vremenom sam naucila da ne pokusavam da razumem zivot i druge ljude....svi smo iole slobodni da zivimo kako zelimo...vazno je ne vracati se u proslost,prastati i uplakanih ociju u najtezim nesrecama -nasmejati se..... nastaviti zbog sadasnjosti i zarad buducnosti,jer imamo snage,svako od nas ima uvek dovoljno snage poceti novi pocetak....
samo se onaj ko je imun na stvarnost nikada nece razboleti od rdje i venjenja....
foxy

Postby speculatrice on Wed May 23, 2007 10:16 pm

hm
kakvo je to drustvo koje bleji, smara se i oseca se srednje zalsono. mislim da treba odmah da ga promenis. :!:

vidi ovako:

zivot je vredan smaranja, u fazi pregovaranja
pregovaras oko toga sta u stavri zelis
ako ne mozes da odlucis dal bi mir il pretvaranja
pa....ni nemas cemu da se veselis

:) :) :)
speculatrice

Return to Život